Festival karikature ,,Kolašin 2022”

Festival karikature ,,Kolašin 2022”

admin

13/Jun/2022

Dragi karikaturisti,
Drago nam je da vas obavijestimo da je internacionalni festival karikature ,,Kolašin 2022” raspisao 7. /sedmi / Međunarodni konkurs karikature.
Pravila:
TEMA FESTIVALA: Kompromis i tolerancija i Slobodna tema .Učesnici mogu poslati maksimalno tri rada po temi . Ukupno šest /6/ radova .Na svakom radu mora biti ime i prezime autora, država i redni broj rada . Primjer: JOHN SMITH, USA 1, JOHN SMITH ,USA 2 ...Prva tri rada moraju biti na zadatu temu.

Tema ovogodisnjeg festivala je Kompromis I tolerancija . Ovo je jako široka tema , a glavni cilj je da se porukama svjetskih umjetnika ukaže na to , da se svaki nesporazum, spor ili konflikt izmedju dvije osobe ili dvije drzave moze riješiti dijalogom, razgovorom ili pregovorima. Iznošenjem činjenica i objektivnim sagledavanjem stvari, doći ce se do kompromisnog rješenja svakog problema. Nijedna nesuglasica se ne rješava fizičkim sukobom ili ratom. Jer , na kraju, svaki rat se uvijek završava za pregovaračkim stolom. Čemu onda tolike žrtve ljudske i materijalne žrtve ? Zasto čovjek primjenjuje silu, kada ima razum i vazi za humano i civilizovano biće? Zato se ovaj festiva i želi pozabaviti tim pitanjem i potražiti adekvatan odgovore od umjetnika -karikaturista širom svijeta. Odgovore koji su prije svega lucidni , duhoviti i inteligentni.
Umjetnici iz cijelog sveta odgovoriće na ovu zadatu temu kroz karikaturu i jake poruke. Najbolji radovi obići će svijet i poslati poruku širom planete. Najbolje radove nagradićemo Prvom, Drugom i Trećom nagradom, koje će biti u novcu i u vidu trofeja i diploma. Dodijelićemo i pet specijalnih nagrada – diploma.Vaše je da razmišljate i stvarate . Naše je da najbolje radove nagradimo. Srećno svima !
Pravila o tehnici i veličini rada : Slobodna
Radove slati na poštansku adresu: Centar za kulturu Kolašin 81210, Crna Gora-Crna Gora –/za međunarodni festival karikature/
ili : e-mail : festivalkarikature@opstinakolasin.me

NAGRADE:
PRVA NAGRADA: 500 eura,trofej i diploma
DRUGA NAGRADA: 300 eura, trofej i diploma
TREĆA NAGRADA: 200 eura, trofej i diploma
Pet specijalnih nagrada - Diploma salona.

ROK slanja /dedline : 20.07.2021.
Međunarodni žiri će izabrati najbolje radove. Karikature slati na adresu:
Poštom : Centar za kulturu Kolašin 81210, Crna Gora -Crna Gora ,,za međunarodni festival karikature „